Rólunk

A Thermomix a Vorwerk csoport divíziója, melynek főhadiszállása a németországi Wuppertalban található. A Vorwerket 1883-ban alapították, a családi vállalkozás magas minőségű termékek világméretű közvetlen értékesítésére összpontosít, és több mint 70 országban képviselteti magát.

A multifunkcionális konyhai gép ennek a része és több mint 50 éve egyszerűsíti le a napi főzés feladatát.

1970-ben merült fel az ötlet, hogy olyan készüléket tervezzenek, amely mind keverni és főzni is tudott.


Az ötletgazda ekkor a franciaországi Vorwerk ügyvezető igazgatója volt. Nem sokkal később, 1971-ben piacra került az „eredeti Thermomix” VM 2000.


A Vorwerk azóta folyamatosan fejleszti az új, jobb teljesítményt és új funkciókat kínáló modelleket - ezek közül a legújabb a Thermomix TM6.


A Thermomix divízió növekedése azóta is töretlen. A social mediának köszönhetően pedig a Thermomix hírneve ott is berobbant, ahol korábban még nem volt közismert. A közösségi oldalak lehetővé tették a még nagyobb népszerűséget és a világhírnevet a készülék számára.

Jelenleg a Thermomix divízió leányvállalatai jelen vannak 15 országban, valamint több mint 40 másik országban az értékesítés kizárólagos disztribútorok útján történik.

Ehhez a világméretű közösséghez csatlakozott 2011-ben a Minikonyha Kft., mint kizárólagos, hivatalos Vorwerk Thermomix Disztribútor és hozta el Magyarországra is a készüléket, melyről egy híres, német sztárséf így nyilatkozott: „a tűz óta a legjobb találmány!”

Cégünk célul tűzte ki a Thermomix közösség bővítését Magyarországon. Szeretnénk átadni azt a tudást, élményeket és ízeket, mellyel a Thermomix hozzá tud járulni a jobb, egészségesebb és élményekkel teli élethez a gasztronómia területén.

Cégünk névválasztásakor szem előtt tartottuk, hogy a Thermomix-hez méltó nevet kapjon. Fontos volt számunkra, hogy olyan nevet adjunk, melyből rögtön kiderül, itt nem csupán egy turmixgépről beszélünk, hanem ennél sokkal többről van szó. Így született meg a Minikonyha! Majd az elmúlt években országunkban a Thermomix neve összeforrt a Minikonyhával, mely nem is csoda, hiszen a 15 funkciós készülék majdhogynem egy komplett konyhát helyettesít.A Thermomix egészen új dimenzióba helyezi az otthoni konyhai főzést, azonban ennél a terméknél nem a szavak a meggyőzés eszközei, sokkal inkább egy 10 perc alatt összedobott selymesen lágy krémleves, egy meggytől piros házi fagylalt, a medvehagymától, spenóttól zöld tészta vagy egy a saját sütőnkből kivett olívás kenyér.

Ahhoz azonban, hogy ezek a szavak valóban képesek legyenek bárki meggyőzésére, először látni majd kóstolni kell! Így keltek életre eseményeink, főzőklubjaink és a tanácsadóink által tartott élményfőzések, hogy a Thermomix által bárki átélhesse azt a kulináris utazást, melyet többé nem felejt el és mely után Thermomix Szerelmessé válik.
Üdvözöljünk Önt is a Thermomix közösségben, sok szeretettel várjuk eseményeink egyikére!